Autolift, waar dient het voor?

Bij de term Autolift zullen de meeste mensen denken aan de lift die in een garage staat en die monteurs in staat stelt om de onderkant van de auto te bekijken. Een autolift kan echter ook een lift zijn waarmee een auto naar een andere verdieping van een gebouw gebracht wordt of zelfs geheel automatisch geparkeerd wordt. Deze soort liften kunnen in allerlei soorten gebouwen voorkomen.

autoAutoliften worden bijvoorbeeld veel in showrooms van autodealers toegepast maar ook in appartementencomplexen en privéwoningen. Om te begrijpen wanneer een lift voor auto’s het beste toegepast kan worden moet men eerst goed begrijpen waar een autolift voor dient. Simpel gezegd is het een lift waarmee een auto naar een andere verdieping verplaatst kan worden. Dit kan een hoger gelegen verdieping zijn, maar ook net zo goed een lager gelegen verdieping.

Auto’s parkeren in een appartementencomplex

In appartementencomplexen moet tegenwoordig zo goed mogelijk met de beschikbare ruimte omgegaan worden. Zeker in grote steden die dichtbevolkt zijn is de grondprijs vaak ontzettend hoog. Het zou zonde zijn wanneer in dit geval vierkante meters verspild worden door een grote parkeerplaats die om het gebouw aangelegd moet worden.

Veel architecten kiezen er dan ook voor om een verdieping van het gebouw als parkeerruimte te gebruiken. Deze oplossing gaat immers niet ten kosten van de vierkante meters grond die beschikbaar zijn om op te bouwen. In veel gevallen wordt de kelder hiervoor gebruikt maar het kan ook een andere verdieping van het gebouw zijn. Natuurlijk zijn er in een dergelijk gebouw vaak ook personenliften aanwezig om de mensen omhoog te tillen naar een andere verdieping. Om de auto’s hier te krijgen is een autolift een goede oplossing.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sorry, no posts matched your criteria.