De eerste rijles: hoe verloopt dat?

Als je voor het eerst een rijles gaat volgen is het natuurlijk super spannend. Als je voor het eerst achter het stuur van een auto gaat zitten zal dat meestal bij een rijschool zijn. Er zijn in Nederland vele verschillende autorijscholen waar je de autorijlessen kunt gaan volgen. Maar hoe ziet zo’n eerste rijles er nu ongeveer uit? Wij lopen het hier met je door. Je kunt altijd bij WTF rijschool – Ijsselstein een lesje inplannen om eens kennis te maken.

Eerst weten hoe de auto werkt

koppeling auto

Weten hoe de bediening van de auto werkt is natuurlijk van groot belang

Het besturen van de auto is iets meer dan alleen maar met het stuur in de juiste richting sturen. Zeker Nederlandse auto’s hebben vrijwel allemaal een handmatige versnellingsbak. Het is prettig dat vrijwel alle auto’s hiermee zijn uitgerust, want je leer zo beter het voertuig kennen.

Tijdens een eerste rijles zal de instructeur uitleg geven over hoe dit schakelen met de koppeling precies in zijn werk gaat. Het is even wennen, maar gelukkig heeft de instructeur aan zijn kant van de auto ook pedalen zodat er altijd mee geholpen kan worden. Zeker het op laten komen van de koppeling zal in het begin nog wel wat oefening vergen, maar ook daar kan de instructeur bij helpen.

Kijken tijdens het lessen is erg belangrijk

Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe de auto precies werkt, dat is logisch. Zonder dat je weet hoe het werkt kun je natuurlijk niet gaan rijden. Maar de veiligheid in het voertuig staat natuurlijk voorop. Het is dan ook extreem belangrijk om goed te kijken. De instructeur zal ook hier veel uitleg over geven. Altijd kijken bij het invoegen en inhalen is bijvoorbeeld enorm belangrijk. Zo voorkom je ongelukken.

Je eerste rijles volgen bij een rijschool die bij jou past

Als je voor het eerst een rijles wilt gaan nemen, is het zeker interessant eens een proefles te overwegen. Bij veel rijscholen is dit gratis en soms moet er een kleine vergoeding voor betaald worden. Zo leer je de auto, instructeur en rijschool kennen. Vooral de instructeur speelt natuurlijk een belangrijke rol. Deze persoon gaat jou immers van alles leren en er kan dan ook maar beter een klik zijn met de instructeur. Je leert het autorijden dan vaak veel beter.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sorry, no posts matched your criteria.